Våra lokaler

I över 20 år har Spaden legat i lugnt läge bakom kyrkan mitt på ön Stora Essingen. Här finns drygt 300 kvadratmeter fulla med lek och skratt och en lika stor utegård precis utanför dörren. Våra två avdelningar delar entré och kapprum. Därifrån kommer man till förskolans nav och platsen där information mellan personal och föräldrar utbyts. Bland teckningar och foton på barnen finns hittar vi veckans meny, jourlistor, information om vilka sjukdomar som går just nu samt schema där man fyller i barnens tider för veckan eller veckorna framöver. Härifrån kommer man också till våra två avdelningar Krokodilen och Draken.

 

 

Krokodilen har två stora ytor. Den ena används till vila och lek och den andra till måltider, pyssel och ännu mer lek. Den stora träbilen är en favorit, liksom kuddhörnan och lässoffan. Både leksaker och interiör är anpassad efter barn i åldern 1-3 år. Skötrummet som även innehåller två små toaletter och flera pottor ligger i nära anslutning till personalrum.

 

 

Även Draken har två stora ytor men även två mindre. De mindre rummen används som altelje och för vattenlek. De stora rummen är till för lek och pedagogisk verksamhet anpassad för barn mellan 3 – 5 år. Vi har en del av lokalen som är inredd som ett hem i miniatyr och där är det väldigt kul med rollekar av alla de slag. På scenen har vi melodifestival och i sofforna har vi middagsvila med sagostund. Vid måltiderna delas gruppen i flera mindre grupper för att få lugnare miljö och då är det bra med rum som man kan stänga mellan.

 

 

I köket hittar vi Nida som ser till att alla är mätta och glada på Spaden. Bra mat från bra råvaror prioriteras och barnen får en både varierad och spännande kost.

En mysig utegård med sandlåda, lekskepp och planteringar finns direkt utanför entrén och till Stora parken är det inte många meter.